Connect with us

STORIES

19χρονη έγκυος πήγε με πόνους στο νοσοκομείο, μαία την έδιωξε με λάθος διάγνωση και η γυναίκα απέβαλε μόλις γύρισε στο σπίτι

Ένα νοσοκομείο αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη αφότου μία εγκυμονούσα έφηβη κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε ένα ασθενοφόρο σαν «ταξί» λίγες ώρες πριν πεθάνει το μωρό της.

Η 19χρονη Elise Flitcroft, πήγε στο νοσοκομείο σε ασθενοφόρο, όταν ξαφνικά ένιωσε πόνους στις 23 εβδομάδες της εγκυμοσύνης της.

Αλλά όταν μια μαία είπε ότι οι πόνοι της οφείλονταν σε ουρολοίμωξη, κατηγόρησε την κ. Flitcroft για σπατάλη χρημάτων του νοσοκομείου λέγοντάς της ότι χρησιμοποίησε ένα ασθενοφόρο σαν ταξί.Το δικαστήριο Bolton Coroner άκουσε τη μαία Rukaiya Jamadar ότι είπε στην εγκυμονούσα νεαρή: “Γνωρίζετε ότι το ταξί μας κοστίζει μόλις 300 λίρες;”

Μόλις δυόμισι ώρες μετά την μεταφορά της κ. Flitcroft στο σπίτι της στο Farnworth του Bolton, η νεαρή κοπέλα γέννησε στο πάτωμα του μπάνιου της.Στο δικαστήριο ακούστηκε ότι το άψυχο μωρό μεταφέρθηκε πίσω στο νοσοκομείο Royal Bolton, αλλά πέθανε στη θερμοκοιτίδα μέσα σε λίγες ώρες.Την περασμένη εβδομάδα, ένας ιατροδικαστής εξέφρασε την έκπληξή του στον χαρακτηρισμό του ασθενοφόρου ως «ταξί» από την πλευρά της μαίας, την οποία χαρακτήρησε ως «εξαιρετικά αναίσθητη».

Και μετά από την ακρόαση, το νοσοκομείο ζήτησε τυπικά συγνώμη από τους συντετριμμένους γονείς της Dominic, τον 21χρονο McCauley Tatlock, και την κ. Flitcroft.Η Sue Ainsworth, επικεφαλής της μαιευτικής τόνισε ότι δεν έχουν δικαίωμα οι έγκυες γυναίκες να καλούν το ασθενοφόρο.Η κ. Ainsworth είπε σε μια δήλωσή της: “Λυπούμε βαθύτατα ότι η μαία μας μπορεί να προκάλεσε δυσφορία κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.”

“Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είναι πολιτική, ούτε καμιά οδηγία για το προσωπικό, ότι οι εγκυμονούσες γυναίκες πρέπει να αποθαρρύνονται από τη χρήση ασθενοφόρων για να πάνε στο νοσοκομείο.”“Η μαία μας ζήτησε συγγνώμη στην οικογένεια για τα σχόλιά της.”Η εγκυμονούσα μητέρα είχε μεταφερθεί μέσω ασθενοφόρων στο νοσοκομείο στις 29 Ιουλίου, με σοβαρό πόνο στην κοιλιά.Η γυναίκα ήταν στην 20η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της και μετά από εξετάσεις, το ιατρικό προσωπικό διαπίστωσε ότι η κατάστασή της θεωρούνταν υψηλού κινδύνου.

Φοβούμενη ότι μπορεί να πήγαινε κάτι στραβά με την εγκυμοσύνη της, αποφάσισε ότι ήταν καλύτερο να επισκεφτεί ένα γυναικολόγο το συντομότερο δυνατό.Εκείνη την ώρα, η μητέρα ήθελε να πάει με το αυτοκίνητό της στο νοσοκομείο, αλλά λόγω της άσχημης κατάστασης της κόρης της, τηλεφώνησε στους γιατρούς και κάλεσε ένα ασθενοφόρο.Την εξέτασαν ο γυναικολόγος Δρ. Kenn Lim και η μαία Rukaiya Jamadar.Όμως, στη δήλωση της προς τον ιατροδικαστή, η κ. Flitcroft εξέφρασε την ανησυχία της για το πώς αντιμετωπίστηκε από τη μαία η οποία διέγνωσε ουρολοίμωξη και την έστειλε στο σπίτι της.

Είπε στον ιατροδικαστή John Pollard ότι η μαία της είπε αργότερα: “Ξέρεις ότι το ταξί μας κοστίζει 300 λίρες;”Ο κ. Pollard, έκπληκτος, ρώτησε την κ. Jamador τι γνώριζε για τα σχόλια.Η κ. Jamador παραδέχτηκε ότι είχε κάνει τις συγκεκριμένες παρατηρήσεις και ζήτησε συγγνώμη ενώπιον του δικαστικού σώματος και στην κα Flitcroft και την οικογένειά της.Μετά την έρευνα, η κ. Flitcroft δήλωσε: “Η μαία, αφού μου είπε ότι είχα ουρολοίμωξη, με κατηγόρησε ότι χρησιμοποίησα το ασθενοφόρο ως ταξί.”“Την εποχή εκείνη πονούσα πολύ, τα νερά μου είχαν σπάσει εβδομάδες νωρίτερα και η εγκυμοσύνη μου θεωρούνταν υψηλού κινδύνου.”“Ήμουν πολύ ευάλωτη και ο τρόπος αντιμετώπισης της μαίας στο πρόβλημά μου ήταν πολύ υποτιμητικός.”

διαφορετικό

Continue Reading
Advertisement
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in STORIES

[inFeed]

Advertisement
To Top