Μαγειρική
Τσουρεκοκέικ με ζάχαρη και κανέλα!
Published on
Σας φαίνεται περίεργη αυτή η συνταγή;; Και όμως θα τη λατρέψετε!
Για τη ζύμη….
- 100 γρ ζάχαρη,
- 125 γρ λιωμένο βούτυρο,
- 2 μεγάλα αυγά,
- 200ml χλιαρό γάλα
- 2 κουταλάκια κανέλα,
- 2 βανίλιες,
- 1 φακελάκι μαγιά,
- 1/2 κουταλάκι αλάτι,
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Με τον γάτζο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά,το χλιαρό γάλα,τη μαγιά,την κανέλα και τις βανίλιες.
- Αφού τα χτυπήσουμε καλά προσθέτουμε το αλάτι και λίγο,λίγο το αλεύρι και χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου. Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και να μην κολλάει στα χέρια.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε μια ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
- Αφού φουσκώσει η ζύμη την πατάμε να ξεφουσκώσει και φτιάχνουμε μπαλάκια μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Σε ένα μπολ βάζουμε μια φλυτζάνα ζάχαρη και αρκετή κανέλα.
- Σε ένα άλλο σκεύος λιώνουμε 100 γρ βούτυρο και βουτάμε τα μπαλάκια ένα,ένα μέσα στο βούτυρο και μετά μέσα στην κανελοζαχαρη.
- Βάζουμε τα μπαλάκια μέσα σε φόρμα για κεικ και αφήνουμε μισή ώρα περίπου σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν!
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45 λεπτά περίπου!