Μαγειρική
Τραγανές baby πατατούλες φούρνου με φρέσκα βότανα
Published on
Λαχταριστές baby πατάτες φούρνου με φρέσκα μυρωδικά και σκόρδο
Συστατικά
- 1 kg baby πατάτες κομμένες στην μέση
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 κ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1/2 κ. σούπας δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- 2 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Τρόπος μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ταψιά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τις πατατούλες με το λάδι και το αλατοπίπερο.
- Μοίρασε τις πατάτες στα δύο ταψιά και άπλωσέ τες σε μία στρώση.
- Ψήσε στον φούρνο για περίπου 45 λεπτά, φροντίζοντας να τις ανακατέψεις στα μισά του χρόνοι.
- Τρία λεπτά πριν βγάλεις τις πατάτες από τον φούρνο, ανακάτεψε σε κάθε ταψί και το σκόρδο με το θυμάρι και το δενδρολίβανο.
Σέρβιρε όσο είναι ζεστές πασπαλίζοντας με το σχοινόπρασο.