Μαγειρική
Πανεύκολο cheesecake με μπισκότα Oreo
Νομίζετε πως για να φτιάξεις ένα σπιτικό cheesecake είναι σκέτος μπελάς; Μάλλον δεν είχατε τη σωστή συνταγή! Η Μάνια Ντέλου μας δείχνει πώς να φτιάξουμε το πιο νόστιμο γλυκό στον πιο γρήγορο χρόνο!
Τα υλικά που χρειαζόμαστε:
Για τη βάση
- 340 γραμ. μπισκότα Oreo
- 110 γραμ. βούτυρο, και λίγο παραπάνω για να αλείψουμε το σκεύος
Για τη γέμιση
- 750 γραμ. τυρί κρέμα η μασκαρπόνε
- 200 γραμ. κρέμα γάλακτος, πλήρη
- 2 κουτ.γλ. εσάνς βανίλιας
- 65 γραμ. ζάχαρη άχνη
- 140 γραμ. πραλίνα φουντουκιού
Πώς το φτιάχνουμε:
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε.
- Σε μια φόρμα αποσπώμενη (20εκ.) ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα. Στρώνουμε τη βάση όσο καλύτερα μπορούμε δημιουργώντας τοιχώματα τα οποία θα κρατήσουν τη γέμιση.
- Τοποθετούμε για μία ώρα στο ψυγείο.
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη.
- Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζαχαρη άχνη, τη βανίλια, τη ζάχαρη άχνη και την πραλίνα φουντουκιού μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Ενσωματώσουμε τα δυο μείγματα με απαλές κινήσεις.
- Χωρίζουμε τη γέμιση σε δύο μπωλ. Στο ένα προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε.
- Βγάζουμε από το ψυγείο τη βάση του cheesecake και ρίχνουμε τα δύο μείγματα εναλλάξ. Απλώνουμε με ένα κουτάλι.
- Τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο για 2 ώρες.