Μαγειρική
H σούπα του Ιπποκράτη – Ενα φυσικό φάρμακο για δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα
Η σούπα είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και νόστιμα φαγητά και κάνει πολύ καλό στην υγεία μας. Ακόμη, τον τελευταίο καιρό έχει γίνει «μόδα» να τρως και έξω σούπες καθώς μπορείς να βρεις μεγάλη ποικιλία με διαφορετικές γεύσεις.
Η σούπα του Ιπποκράτη είναι μια υγιεινή παραλλαγή και μέρος της θεραπείας Gerson για τον καρκίνο. Θεραπεύει και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και τα νεφρά.
Είναι πολύ νόστιμη αλλά και θρεπτική σούπα, που προορίζεται για τον καθαρισμό των νεφρών. Μπορεί να καταναλωθεί από όλους όσοι θέλουν να βελτιώσουν την υγειά τους.
Δείτε τη συνταγή και φτιάξτε τη και μόνοι σας.
Υλικά:
- 1 μεσαίο σέλερι ή 3-4 μίσχους σέλερι – αφαιρέστε το εξωτερικό δέρμα
- 1 μεσαία ρίζα μαϊντανό
- σκόρδο
- 2 μικρά πράσα ή ένα μεγάλο
- 680 gr ντομάτες
- 2 μεσαία κρεμμύδια
- 450 gr πατάτες
- λίγο μαϊντανό και φύλλα – προσθέστε τα 5-10 λεπτά πριν το τέλος
- αλάτι
Οδηγίες:
Μην ξεφλουδίσετε τα υλικά, αλλά πλύνετε και τρίψτε τα απαλά. Κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια και βάλτε τα σε μη τοξικό μαγειρικό σκεύος. Προσθέστε φιλτραρισμένο νερό για να καλύψετε τα λαχανικά, σιγοβράστε το για 2 ώρες μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Βάλτε τα μαγειρεμένα λαχανικά σε μύλο ή μπλέντερ μέχρι να πάρουν μαλακή υφή. Κάντε το αυτό όσο η σούπα είναι ζεστή, αλλά όχι καυτή.
Για να προσθέσετε γεύση, βάλτε και διάφορα μπαχαρικά. Σερβίρεται ζεστή. Όταν κρυώσει μπορείτε να την αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο και καταναλώστε τη μέσα σε 48 ώρες. Για να την ξαναζεστάνετε, θερμάνετε στο μάτι και όχι στον φούρνο μικροκυμάτων.