Connect with us

Μαγειρική

Φέτα σαγανάκι σε φύλλο κρούστας με μέλι: Όλο το φάσμα της γεύσης σε μία μπουκιά

Yλικά για 4 μερίδες:

  • 2 κομμάτια φέτας (120 γρ.) κομμένα σε λεπτά κομμάτια ορθογώνια
  • 4 φύλλα κρούστας αποψυγμένα και κρύα
  • 1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο
  • 2 κουτ. γλυκού σουσάμι καβουρδισμένο
  • 2 κουτ. σούπας μέλι 150 ml ελαιόλαδο
Advertisement

Εκτέλεση

  • Απλώνετε τα 2 φύλλα κρούστας πάνω στην επιφάνεια του πάγκου σας.
  • Τοποθετείτε μέσα το κομμάτι της φέτας με κάποια απόσταση από τις γωνίες, για να μπορείτε να το διπλώσετε σαν φάκελο.
  • Με πινέλο κουζίνας αλείφετε τα φύλλα με ασπράδι αυγού, στα σημεία που θέλετε να κολλήσει με άλλη πλευρά του φύλλου, καθώς θα το τυλίγετε.
  • Καβουρδίζετε το σουσάμι σε μικρό τηγάνι, χωρίς λάδι σε μέτρια φωτιά, για περίπου 1 λεπτό.
  • Προσθέτετε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ανεβάσει θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά προσθέτετε τα πιτάκια της φέτας.
  • Τα γυρνάτε κάθε λίγο με σπάτουλα ή λαβίδα απ’ την άλλη πλευρά.
  • Μόλις ροδοκοκκινίσουν τα αφαιρείτε προσεκτικά και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Τα τοποθετείτε σε πιάτα και περιχύνετε από πάνω το μέλι, το απλώνετε αν χρειάζεται και με ένα μαχαίρι, πασπαλίζετε με το σουσάμι και είστε έτοιμοι να σερβίρετε.

Tip: Αν θέλετε μια πιο υγιεινή έκδοση τότε τοποθετήστε την σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήστε την σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 12-15 λεπτά.

Δείτε μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή της συνταγής με γραβιέρα: 

Advertisement

Πηγή συνταγής: mydiatrofi.gr

More in Μαγειρική

[inFeed]

Advertisement
To Top