Connect with us

STORIES

Του ζήτησε να μην χαϊδέψει το σκύλο της αλλά εκείνος την αγνόησε. Δείτε τι έγινε αμέσως μετά!

Η Hailey Ashmore αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα, μεταξύ των οποίων: επιληψία, σύνδρομο Ehlers-Danlos, σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας, αντιδραστική υπογλυκαιμία, διάφορες αλλεργίες, γαστροπάρεση και άσθμα.

Το 16 ετών κορίτσι από το Ντάλλας, βασίζεται στη βοήθεια του σκύλου υπηρεσίας της, Flynn.

Σύμφωνα με το Fetching Apparel, η Hailey ήταν κάποτε χορεύτρια στην αθλητική ομάδα του κολεγίου, ήταν ενεργό μέλος του μαθητικού συμβουλίου, έπαιζε βιολί και ήταν από τους κορυφαίους μαθητές της τάξης της. Πλέον, λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται, μπορεί και κάνει μόνο online μαθήματα.Εξαρτάται από τους γονείς της, τη νοσοκόμα, τα φάρμακα και το Flynn. Αυτό που την ταλαιπωρεί περισσότερο από όλα είναι η επιληψία, η οποία προκαλεί κρίσης. Οι κρίσεις επιληψίας είναι πολύ σοβαρές.«Για να πάρεις ένα σκύλο υπηρεσίας πρέπει να είσαι ανήμπορος σε σημείο που δεν θα μπορείς να έχεις μια κανονική ποιότητα ζωής χωρίς τη βοήθεια του σκύλου,» λέει η Hailey.

«Χρειάζονται περίπου δυο χρόνια εντατικής εκπαίδευσης και χιλιάδες δολάρια για να είσαι σε θέση να αποκαλέσεις το σκύλο σου, σκύλο υπηρεσίας.  Ένας σκύλος υπηρεσίας μπορεί να πάει οπουδήποτε πηγαίνει ο ιδιοκτήτης του, με εξαίρεση ένα αποστειρωμένο περιβάλλον όπως ένα χειρουργείο, έναν θρησκευτικό χώρο όπως μια εκκλησία, ή κάποια ομοσπονδιακά κτήρια,» λέει.Η δουλειά ενός σκύλου υπηρεσίας είναι πολύ σημαντική για τον άνθρωπό του. Δείτε παρακάτω το λόγο για τον οποίο η Hailey ζητάει από τους ξένους ανθρώπους να σταματήσουν να χαϊδεύουν το σκύλος της χωρίς την άδεια της.Αυτή είναι η Hailey Ashmore και ο σκύλος υπηρεσίας της, ο Flynn.

Η Hailey έχει τον Flynn από τότε που ήταν μικρό κουταβάκι.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε, πως ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά.

Η Hailey αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα υγείας. «Έχω επιληψία, σύνδρομο Ehlers-Danlos, σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας, αντιδραστική υπογλυκαιμία, διάφορες αλλεργίες, γαστροπάρεση, άσθμα και άλλα,» λέει η Hailey.

Ο Flynn δεν είναι ένας απλός φίλος, είναι ο σκύλος υπηρεσίας της. Μπορεί να αισθανθεί πότε θα πάθει κρίση η Hailey πριν καν αυτό συμβεί. Αυτό δίνει χρόνο στη Hailey να αντιδράσει, να ζητήσει βοήθεια και να βρει ένα ασφαλές μέρος.

Μια ημέρα, η Hailey επισκέφθηκε τον πατέρα της στη δουλειά του. Όταν έφτασε με το Flynn, ένας υπάλληλος δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη χαριτωμένη φάτσα του. Ξεκίνησε να τον χαϊδεύει, αγνοώντας το τεράστιο «STOP» που φορούσε. «Του ζήτησα αμέσως να σταματήσει,» λέει η Hailey.

«Η μόνη στιγμή που πρέπει κάποιος να πλησιάσει το Flynn και εμένα, είναι όταν είμαι αναίσθητη και/ή έχω πάθε κρίση επιληψίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση, κανένας δεν πρέπει να τον χαϊδεύει ή να τον πλησιάζει. Εύχομαι οι άνθρωποι να μπορέσουν να καταλάβουν γιατί υπάρχει το τεράστιο σύμβολο του stop πάνω του. Αν κάποιος του αποσπάσει την προσοχή μπορώ να πάθω μεγάλη ζημιά. Αν ποτέ δείτε έναν σκύλο υπηρεσίας σε κάποιο δημόσιο χώρο παρακαλώ ενημερώστε τα παιδιά, τους φίλους, την οικογένεια, τον οποιονδήποτε, πως αυτά τα σκυλιά κάνουν μια πολύ σημαντική δουλειά. Σας ευχαριστώ.»

Καθώς ο Flynn είχε αποσπαστεί από το χάϊδεμα, η Hailey έπαθε κρίση επιληψίας. «Έχω συνηθίσει να μου δίνει δεκάλεπτες προειδοποιήσεις,  οπότε όταν με ειδοποίησε πίστεψα πως έχω 10 λεπτά,» εξηγεί η Hailey. «Θυμάμαι από το πουθενά όλα να μαυρίζουν γύρω μου. Ξύπνησα με το Flynn πάνω στα πόδια μου και τον πατέρα μου κρατάει το κεφάλι μου. Σε ολόκληρη την αριστερή πλευρά του προσώπου μου ένιωθα ένα απαίσιο τσίμπημα που με έκανε να βάλω τα κλάματα.»

Η Hailey ξύπνησε με άσχημα εγκαύματα στο κεφάλι.

«Ο σκύλος υπηρεσίας είναι η σανίδα σωτηρίας μου. Δεν το λέω αυτό για να φανώ χαριτωμένη. Βοηθάει στο να παραμείνω ζωντανή ακριβώς όπως η ασφάλεια ζωής. Αν κάτι του αποσπάσει την προσοχή τότε γίνεται αυτό. Αν κάτι του αποσπάσει την προσοχή μπορώ να πεθάνω. Μην χαϊδεύετε τα σκυλιά υπηρεσίας. Μην φωνάζετε τα σκυλιά υπηρεσίας. Μην χλευάζετε τα σκυλιά υπηρεσίας. Μην μιλάτε στα σκυλιά υπηρεσίας. Μην κάνετε τίποτα στα σκυλιά υπηρεσίας. Σας ευχαριστώ.» έγραψε στο Instagram η Hailey.

Πολλοί από εμάς είμαστε τόσο πρόθυμοι να έρθουμε σε επαφή με τα ζώα, που συχνά ξεχνάμε πως αυτά είναι εκεί για να προστατέψουν τον άνθρωπό τους. Ας μάθουμε κάτι από αυτό το λάθος και ας είμαστε πιο προσεκτικοί με τα ζώα άλλων ανθρώπων. Παρακαλούμε κοινοποιήστε αν πιστεύετε πως ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει αυτή τη λεπτομέρεια για τα σκυλιά υπηρεσίας!

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in STORIES

[inFeed]

Advertisement
To Top