Connect with us

STORIES

Μαμά φέρνει στον κόσμο μια κορούλα μετά από 40 ώρες δύσκολη γέννα, ύστερα η γιατρός ανακαλύπτει μια δεύτερη έκπληξη

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να αναγγείλεις την έλευση ενός μελλοντικού νέου μέλους της οικογένειας.

Όταν ο Μάθιου Ζίσεμερ έλαβε ένα μπλουζάκι που έλεγε «Ο Καλύτερος Μπαμπάς του Kόσμου», ήξερε πως η ζωή του θα άλλαζε για πάντα.

Το δώρο ήταν από τη σύζυγό του, τη Νικόλ Ζίσεμερ, που ήθελε με τον τρόπο της να του πει πως ήταν έγκυος.Ο Μάθιου και η Νικόλ πίστευαν πως η εγκυμοσύνη είναι μια φυσική διαδικασία και δεν χρειάζονται πολλές επισκέψεις στους γιατρούς ή φάρμακα και εξετάσεις.

Το ζευγάρι αρνήθηκε να κάνει η Νικόλ ακόμη και υπέρηχο. Είχαν μάλιστα στο μυαλό τους η γέννα να γίνει στο σπίτι με τη βοήθεια μιας μαίας.Παρ’ όλο που οι προγραμματισμένες γέννες στο σπίτι είναι πλέον όλο και πιο συνηθισμένες, μόνο μία στις χίλιες έγκυες γυναίκες επιλέγουν τελικά να γεννήσουν στο σπίτι.Το μωρό θα ερχόταν στον κόσμο στις 30 Ιανουαρίου. Αλλά με έκπληξη του ζευγαριού, στις 29 Δεκεμβρίου 2017 έπιασαν πρόωρα οι πόνοι τη Νικόλ.Επειδή ήταν μόνο στην 36η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, το ζευγάρι αναγκάστηκε να αλλάξει σχέδια. Δεν ήταν πλέον κατάλληλες οι συνθήκες για μια γέννηση στο σπίτι και έτσι η Νικόλ αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο.

Ο Μάθιου θα συνόδευε τη γυναίκα του στο Γκέρμπερ Μεμόριαλ, που αποτελεί μέρος του δικτύου υγείας Σπέκτρουμ, με έδρα το Μίτσιγκαν των ΗΠΑ.Αλλά η πόλη είχε πληγεί από μια βαριά χιονοθύελλα και ο Μάθιου έπρεπε πρώτα να βγάλει το χιόνι από την έξοδο προς τον δρόμο, πριν μπορέσουν να ξεκινήσουν για τη δίωρη οδήγηση προς το νοσοκομείο.

Έφτασαν στις 4 το πρωί της Παρασκευής. Οι συσπάσεις της Νικόλ συνεχίστηκαν όλο το Σάββατο και τα σχέδιά της για απόλυτα φυσιολογική γέννα χωρίς τη βοήθεια φαρμάκων, άλλαξαν.Ο Μάθιου έγραψε στη σελίδα του στο Facebook:«Έγινε ένας ακόμη έλεγχος στις 11 το πρωί και ήταν ακόμα στα 7 εκατοστά. Για πρώτη φορά στη ζωή μου είδα στο βλέμμα τής γυναίκας μου να παραδίδει τα όπλα και αυτό με διέλυσε εντελώς.»

Αρνήθηκε τα φάρμακα

Η Νικόλ δεν ήθελε να πάρει κανένα φάρμακο κατά τη διάρκεια της γέννας. Αλλά ο Μάθιου κατάλαβε πως η γυναίκα του υπέφερε τρομερά.«Αφού την έβλεπα να βασανίζεται τις τελευταίες 30 ώρες κάνοντας προσπάθειες να σπρώχνει και να αναπνέει ουρλιάζοντας, ήξερα ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι άλλο.Έτσι πήρα συμβουλές και μαζί με τη Νικόλ αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με μια μικρή δόση Pitocin. Αυτό απέδωσε και συνεχίστηκαν οι συσπάσεις ενώ είχε διαστολή στο 10.»

Μετά από αγώνα 4 ωρών ακόμη, αποφασίστηκε από τους γιατρούς να γίνει μια επισκληρίδιος για να βοηθήσουν τη Νικόλ να αντιμετωπίσει τον πόνο.Μετά από 48 ώρες της έσπασαν τα νερά και η κόρη του ζευγαριού, η Μπλέικλι Φέιθ Ζίσεμερ, ήρθε στον κόσμο στις 30 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 10:06.Όταν όμως η γιατρός Μέγκαν Φορσί ήταν έτοιμη να αφαιρέσει τον πλακούντα, ένιωσε άλλο ένα κεφάλι. Ο γιος του ζευγαριού, ο Κέιντ Μάθιου Ζίσεμερ γεννήθηκε μετά από μια ώρα, στις 11:05.

Κανείς στο δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένων των γονέων, δεν είχε προετοιμαστεί για την άφιξη διδύμων!Οι περήφανοι αλλά συγκλονισμένοι γονείς κατάλαβαν ότι μάλλον όλα δεν πήγαιναν ακριβώς όπως τα είχαν προγραμματίσει.«Η πρώτη μου σκέψη μετά τη γέννηση του δεύτερου μωρού ήταν: ‘Σκατά!’ Θα χρειαστούμε δεύτερη κούνια, δεύτερο κάθισμα αυτοκινήτου, δύο από όλα», είπε η Νικόλ στο κανάλι WZZM13.«Παρ’ όλο που είμαι άτομο που πιστεύει στις φυσικές διαδικασίες, τα πράγματα συμβαίνουν για κάποιον λόγο.

Χωρίς αμφιβολία, υπάρχουν περιπτώσεις που είναι απαραίτητη η ιατρική παρέμβαση και αυτή ήταν μία από αυτές τις περιπτώσεις», γράφει ο Μάθιου στο Facebook, και συνεχίζει:«Σίγουρα ο Θεός έχει κάποιο μεγαλύτερο σχέδιο και μας έδειξε ότι δεν μπορούμε εμείς μόνοι μας να ελέγχουμε τα πάντα στη ζωή μας.»

Η γιατρός Μέγκαν Φορσί που ξεγέννησε τα δίδυμα δεν είχε συναντήσει κάτι παρόμοιο στην καριέρα της.«Ασφαλώς και δεν θα ξεχάσω αυτό το ζευγάρι ή αυτά τα δύο μωρά», είπε στους δημοσιογράφους του WZZM13.Δεν συμφωνείτε πως ο Κέιντ και η Μπλέικλι είναι δυο μικρά αγγελούδια;

Τι αναπάντεχη αλλά και ευχάριστη έκπληξη ήταν αυτή!

Μακάρι όλα τα ζευγάρια να έχουν τέτοιες εκπλήξεις και ας «ζοριστούν» λίγο περισσότερο στη συνέχεια με τα έξοδα για την ανατροφή και τη φροντίδα των παιδιών.Η ζωή είναι δώρο έτσι κι αλλιώς. Το να φέρνεις ζωή στον κόσμο όμως είναι ένα θαύμα!Κοινοποιήστε και μοιραστείτε με τους φίλους σας αυτή την ιστορία αν πιστεύετε και εσείς πως τα παιδιά είναι η μεγαλύτερη ευλογία που πρέπει να θέλει και μπορεί να ελπίζει ένα ζευγάρι.

[fumara]

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in STORIES

[inFeed]

Advertisement
To Top