Connect with us

STORIES

Γιατροί προειδοποιούν να μην πλένουμε την ψησταριά με συρματόβουρτσα

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι λατρεύουν να ψήνουν στις ψησταριές το καλοκαίρι. Είναι η καλύτερη στιγμή για να απολαύσει κανείς καλό φαγητό με την οικογένεια και τους φίλους σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, όλοι γνωρίζουν τι επακολουθεί μετά το γεύμα: ένα καλό καθάρισμα. Η λιπαρή βρωμιά που μένει πίσω μετά το ψήσιμο μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολο να αφαιρεθεί.

Αν έχετε και εσείς ψησταριά, οι πιθανότητες να την καθαρίζετε με συρματόβουρτσα για να διώξετε τις βρωμιές είναι πολλές. Αυτό το εργαλείο αφαιρεί τα λίπη από τις μεταλλικές σχάρες. Ωστόσο, χειρούργοι στον Καναδά προτρέπουν τους ανθρώπους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν αυτό το είδος της βούρτσας μιας και πολλοί άνθρωποι κατέληξαν ως ασθενείς στο χειρουργείο.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο 6 ετών Anthony και η οικογένειά του απολάμβαναν τα χάμπουργκερ από την ψησταριά τους όταν κάτι πήγε στραβά μετά την πρώτη μπουκιά. Το αγόρι ξεκίνησε να κλαίει, ζητώντας από τους γονείς του να τον μεταφέρουν στο τοπικό νοσοκομείο αμέσως. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε τόσο γρήγορα που έπρεπε να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο.

Οι γιατροί διαπίστωσαν πως μια συρμάτινη τρίχα κόλλησε στον λαιμό του αγοριού. Την αφαίρεσαν αλλά ο εφιάλτης δεν είχε τελειώσει ακόμη.

Ο 6χρονος ανέπτυξε μια μόλυνση στο λαιμό από τα βακτηρίδια που βρίσκονταν στις μικροσκοπικές τρίχες.

CBC News

Το αγόρι ήταν τυχερό που οι χειρουργοί κατάφεραν να αφαιρέσουν την τρίχα αλλά δεν είχαν όλοι οι ασθενείς την ίδια μοίρα.

Οι γιατροί στον Καναδά παροτρύνουν τους ανθρώπους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν συρμάτινες βούρτσες μιας και μπορεί να κολλήσει μια τρίχα στον λαιμό και ως αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο υπόλοιπο σώμα.

CBC News

Η δοκιμασία του Anthony διήρκησε 12 ώρες από τη στιγμή που δάγκωσε μόλις μια φορά το μπέργκερ του ως το τέλος της χειρουργικής επέμβασης.

Μέρος του προβλήματος είναι πως δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος να αφαιρεθούν οι τρίχες κάθε φορά χωρίς να δημιουργηθεί επιπλέον βλάβη.

CBC News

Ο Δρ Ian Dempsey ως ωτορινολαρυγγολόγος, λέει πως η πρώτη πρόκληση είναι να βρεθεί η τρίχα, κάτι που ισοδυναμεί με το να ψάχνει κανείς βελόνα στα άχυρα.

Επίσης πρόσθεσε πως η εγχείρηση είναι ισοδύναμη με την απομάκρυνση μιας βελόνας βελονισμού από ένα γκρέιπφρουτ χωρίς πραγματικά να αγγίξει ή να τρυπήσει το φρούτο. «Κανείς από εμάς δεν έχει βρει έναν εξασφαλισμένο τρόπο για να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις οπότε προτιμούμε να το αποτρέψουμε από την αρχή.» δήλωσε ο γιατρός Dempsey.

CBC News

Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να καθαρίσει κανείς το μπάρμπεκιου χωρίς να χρειάζεται να διακινδυνεύει να καταλήξει στο νοσοκομείο.

1.Ζεστάνετε το μπάρμπεκιου για να μαλακώσει η βρωμιά. Χρησιμοποιήστε τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο κάνοντάς το μπάλα και πιάστε το με τσιμπίδες για να καθαρίσετε τη σχάρα από πάνω και από κάτω.2.Πάρτε ένα κρεμμύδι και βουτήξτε το στο ελαιόλαδο. Με τις τσιμπίδες κρατήστε το και καθαρίστε τα σημεία.3.Χρησιμοποιήστε μια ξύλινη βούρτσα, ένα σφουγγαράκι τύπου σύρμα ή βούρτσα ατμού.

CBC News

Η εμπειρία αυτή άφησε τον Anthony τραυματισμένο σε σημείο που φοβάται να φάει οτιδήποτε από την ψησταριά.

Η μητέρα του Nadia δεν θέλει να ξαναδεί τριγύρω τέτοιου είδος βούρτσες. «Ελπίζω αυτές οι βούρτσες να σταματήσουν να πωλούνται και να τις απαγορεύσουν» λέει η ίδια.

CBC News

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in STORIES

[inFeed]

Advertisement
To Top