Connect with us

STORIES

5χρονο αγόρι με σύνδρομο Down δέχεται μπούλινγκ σε εστιατόριο και ο σερβιτόρος παίρνει την κατάσταση στα χέρια του

Μια οικογένεια πήγαινε συχνά για φαγητό σε ένα συγκεκριμένο εστιατόριο στο Χιούστον, και για τον 5χρονο γιο τους που έχει σύνδρομο Down, αυτή ήταν η τέλεια έξοδος. Αλλά μια παρέα πελατών του εστιατορίου έδειξε τους άσχημους τρόπους της προσβάλλοντας το αγόρι και την οικογένειά του.Ο γιος της Kim Castillo, ο Milo, είναι διαφορετικός. Έχει ένα επιπλέον χρωμόσωμα, που σημαίνει ότι έχει σύνδρομο Down. Δεν είναι γνωστό γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά δεν είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε κανείς να τον κατηγορήσει. Δεν υπάρχει καμία θεραπεία γι’ αυτό. Θα έχει σύνδρομο Down για μια ζωή. Είναι μια γενετική πάθηση, όχι ασθένεια, και προκαλεί νοητική αναπηρία.

Όταν η οικογένεια καθόταν στο εστιατόριο Laurenzo, το προσωπικό του πάντα τους έκανε να νιώθουν ευπρόσδεκτοι. Ήταν άλλωστε συχνοί πελάτες. Ο Michael Garcia, ένας σερβιτόρος που δούλευε τότε εκεί, είδε ότι μια οικογένεια που καθόταν κοντά στην Kim και το Milo σηκώθηκε και μετακόμισε σε άλλο τραπέζι, κάτι που παρατήρησε επίσης και η Kim.“Καθίσαμε εκεί και ξαφνικά παρατήρησα ότι η οικογένεια απέναντι από μας σηκώθηκε και μετακόμισε στο πίσω μέρος του εστιατορίου,” δήλωσε η Kim. “Σκέφτηκα, ‘μήπως μεταφέρθηκαν εξαιτίας μας;’”

Στη συνέχεια, η Garcia άκουσε έναν άντρα από την παρέα να λέει με δυνατή φωνή: “Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες πρέπει να κάθονται ξεχωριστά, σε άλλο μέρος.”

“Πώς μπορέσατε να πείτε κάτι τέτοιο;” ρώτησε ο Garcia τον πελάτη. “Πώς μπορέσατε να το πείτε αυτό για έναν όμορφο 5χρονο άγγελο;”Στη συνέχεια ο Garcia είπε στον άντρα με αποφασιστικότητα: “Λυπάμαι, δεν μπορώ να σας εξυπηρετήσω”. Η παρέα του άντρα αναστατώθηκε και έφυγε από το εστιατόριο.

Η Kim ήταν περήφανη για τον σερβιτόρο και την άρνησή του να εξυπηρετήσει έναν τόσο αγενή άνθρωπο. “Αυτό που ένιωσα εκείνη τη στιγμή ήταν ότι ήμουν τόσο εντυπωσιασμένη που κάποιος μπόρεσε να υπερασπιστεί με τέτοιο τρόπο έναν άλλο άνθρωπο,” είπε. Όμως και άλλοι πελάτες, όπως και προσωπικό του μαγαζιού επικρότησαν τις ενέργειές του. “Με ενοχλεί επειδή είναι ένα παιδί ηλικίας 5 ετών. Είναι ένας άγγελος!”, είπε ο Garcia.

Παρόλο που η  Kim ανησύχησε ότι ο Garcia θα μπορούσε να χάσει τη δουλειά του επειδή αρνήθηκε να εξυπηρετήσει έναν πελάτη, ωστόσο ησύχασε αφού το εστιατόριο υποστήριξε πλήρως τις ενέργειές του.“Η επιχείρηση αντέδρασε όπως έπρεπε,” δήλωσε ο Candace Roberts, ένας άλλος σερβιτόρος στο εστιατόριο. 

Ο εκφοβισμός ενάντια στα παιδιά με αναπηρίες, ιδίως από τους ενήλικες, δεν μπορεί να γίνει ανεκτός. 

διαφορετικό

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in STORIES

[inFeed]

Advertisement
To Top