ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
Aς ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ποιός πληρώνει τι σε κάθε γάμο
Θα μας κάνετε λίγο το λογαριασμό; Να ξέρουμε πώς θα μοιραστούν τα έξοδα.
Μέχρι που γονατίζει και σου κάνει την πρόταση όλα καλά, ανθηρά και ξεκάθαρα. Το δαχτυλίδι είναι δική του υπόθεση και η όλη πρόταση αφορά μόνο εσάς τους δύο. Από την επομένη όμως που αποφασίζετε να το ανακοινώσετε σε γονείς αρχίζει το πάρτυ. Το Yes I Do.gr είναι εδώ για να βοηθήσει με τους υπολογισμούς.
Ποιος πληρώνει το λογαριασμό στο τέλος; Γιατί κακά τα ψέματα, ο λογαριασμός ενός γάμου μπορεί εύκολα να σκαρφαλώσει στα ουράνια.
Σε γενικές γραμμές σε μία εκμοντερνισμένη εποχή, που όλα είναι ίσα, ο γαμπρός δεν παίρνει τη νύφη με προίκα, παρά μόνο με το βρακί της (αναθεματισμένη κρίση), ο λογαριασμός στο τέλος της γαμήλιας τελετής-δεξίωσης θα έπρεπε να σπάει στα δύο και να βαραίνει εξίσου τις οικογένειες της νύφης και του γαμπρού.
Αλλά οκ, δεν είμαστε τόσο εκμοντερνισμένοι, οπότε πάμε να δούμε ποιος κάνει τι για να ξηγιόμαστε και να μην παρεξηγιόμαστε.
Οι γονείς του γαμπρού
Ένα νυφικό απ’όλα (πέπλο, γάντια, παπούτσια, κάλτσες, εσώρουχα κλπ)! Εμ τι με το βρακί θα παντρευτείς; Σε διάλεξαν θα σε πληρώσουν γλυκιά μου, αλλά να μην το παρακάνεις. Μην κοιτάς τα Vera Wang, αν ξέρεις καλά πως το budget δεν τα δικαιολογεί. Στη σούμα υπολογίστε και τα παρανυφάκια.
Την κρεβατοκάμαρα για το καινούργιο σας σπίτι. Αν συγκατοικείτε και έχετε ήδη προφανώς δεν την αλλάζετε. Κρίση γαρ.
Τις βέρες σας
Το αυτοκίνητο που θα φτάσει ο γαμπρός στην εκκλησία. Αλλά εντάξει σχετικό αυτό, προφανώς θα διαλέξετε από την οικογένεια και τους φίλους ένα glamourε αυτοκίνητο μιας και με αυτό θα φωτογραφηθείτε.
Οι γονείς της νύφης
Ό,τι φορέσει ο γαμπρός, με εξαίρεση το κουστούμι που το αγοράζει μόνος του. Και με το ό,τι εννοούμε πουκάμισο, γραβάτα ή μπάσκα, μανικετόκουμπα, κάλτσες, παπούτσια και το ρολόι που συνήθως είναι και το μεγάλο δώρων των πεθερικών στο γαμπρό τους.
Το αυτοκίνητο που θα πάει τη μονάκριβή τους στην εκκλησία. Είθισται το αμάξι του μπαμπά ή του όποιου συνοδεύει τη νύφη.
Το πάρτυ του γάμου αν και εντάξει, στο 2014 είμαστε οπότε το πιο δίκαιο είναι να πληρώσουν αν όχι εξιμησίας το λογαριασμό, τότε η κάθε οικογένεια να πληρώσει τους καλεσμένους της. Και λογικό, δεν φταίει η τσέπη του ενός αν τα άλλα συμπεθέρια θέλουν να καλέσουν όποιον ξέρουν και αντάλλαξαν χειραψία μαζί του προκειμένου να »επιδείξουν» τη χαρά των παιδιών τους.
Τα έπιπλα του σπιτιού.
Η νύφη πληρώνει ό,τι αφορά την εμφάνισή της πλην των ρούχων που αναφέραμε πιο πάνω. Δηλαδή μακιγιάζ, νυφικό χτένισμα, μανικιούρ πεντικιούρ,αποτριχώσεις κλπ.
Ο γαμπρός πάλι πληρώνει του κουστουμάκι του. Γάμο δεν ήθελες κύριος; Προφανώς και εσύ θα πληρώσεις το ρούχο σου. Και μαζί πληρώνεις και την ανθοδέσμη για την καλή σου. Δεν γίνεται να την υποδεχθείς με άδεια χέρια στην εκκλησία. Συνήθως και το γαμήλιο ταξίδι ο γαμπρός το αναλαμβάνει, αλλά κρίση γαρ και πάλι, χωρίστε το βρε παιδιά στα δύο.
Νύφη και γαμπρός μαζί
Όλη τη χαρτούρα του γάμου.
Προσκλητήρια-μπομπονιέρες
Δώρα για τον ή τους κουμπάρους
Φωτογράφο και κάμεραμαν
Στολισμό αυτοκινήτου νύφης
Το στολισμό της δεξίωσης, τον DJ και όλα τα σχετικά που θα θελήσετε να προσθέσετε σαν έξτρα στο γαμήλιο πάρτυ!
Τη γαμήλια τούρτα που δεν πιάνεται μέσα στο catering.
Και έχουμε και τον κουμπάρο, κάτι αναλαμβάνει και αυτός, τζάμπα του κάνετε την τιμή νομίζετε;
Έτσι πληρώνει:
Λαμπάδες, στέφανα και δισκοπότηρο
Την εκκλησία (φωτισμό, χαλί, ψάλτες, χορωδία,air condition κ.ά.).
Το στολισμό της εκκλησίας αν και κοίτα αν το ζευγάρι παραλογίζεται και θέλει σπάνια φυτά του Αμαζονίου just drop it.
Όλα αυτά τα λένε οι παλιοί. Το τι θα κρατήσετε είναι τελείως θέμα δικό σας, και όταν λέμε δικό σας εννοούμε του ζευγαριού! Καθίστε, γράψτε όλα τα έξοδα, δείτε τα τι και πως και προχωρήστε στο ποιος αναλαμβάνει τι.
Πρόκειται για το πιο ευχάριστο γεγονός της ζωής σας, οπότε δεν υπάρχει λόγος να αφήσετε τα »χρήματα» και τα ποιος πληρώνει τι να σας χαλάσουν τη διάθεση. Εξάλλου με το έτερον ήμισυ θα γίνεται τυπικά ένα πορτοφόλι, οπότε όποιος και να τα πληρώσει στην οικογένεια καταλήγουν.