Connect with us

Μαγειρική

Τι είναι φριτάτα και πώς την φτιάχνουμε;

Η ομελέττα στην Ιταλία ονομάζεται φριτάτα (frittata). Ουσιαστικά φτιάχνεται με τα ίδια συστατικά που χρησιμοποιούνται για την ομελέτα ή την τορτίγια, αυτό που την κάνει να διαφέρει είναι ο τρόπος που την μαγειρεύουμε.

φριτάτα ψήνεται σε ταψί ή σε τηγάνι κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί σε φούρνο γιατί το μαγείρεμα της ξεκινάει από τα μάτια της κουζίνας και καταλήγει στον φούρνο.  Επίσης, η φριτάτα διαφέρει από την ομελέττα γιατί γέμισμα της είναι ανακατεμένο με τα αυγά και δεν είναι διπλωμένο στο εσωτερικό όπως στην ομελέτα.

Advertisement

Τέλος, ενώ η ομελέτα σερβίρεται ζεστή και θεωρείται ένα ατομικό πιάτο, η φριτάτα σερβίρεται σε όσα κομμάτια (τρίγωνικά) θέλουμε και μπορεί να φαγωθεί ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Ακολουθεί μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για φριτάτα. Μπορείτε να προσθέσετε μισό φλιτζάνι γάλα για να απογειώσετε την γεύση!

Υλικά

  • 4 φύλα βασιλικού (μεγάλα, κομμένα)
  • 1 φλιτζάνι ντομάτες τσέρι κομένες στη μέση
  • 1 κολοκύθι μικρό, κομμένο σε τέταρτα
  • 6 αυγά
  • 1/3 φλιτζάνι τριμένο τυρί παρμεζάνα
  • Αλάτι, πιπέρι

  • Πώς το φτιάχνουμε
  • Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε καλά τα αυγά, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι μαζί με την παρμεζάνα. Τα αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 (°C)
  • Τσιγαρίζουμε το κολοκύθι με λιγο ελαιόλαδο σε τηγάνι.
  • Προσθέτουμε τα τοματίνια για ένα λεπτό.
  • Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά και την παρμεζάνα και το ανακατεύουμε απαλά. Μόλις ο πάτος αρχίζει να «γίνεται», μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο και φροντίζουμε να απέχει το τηγάνι 10-16 εκατοστά από την πηγή θερμότητας.
  • Μόλις το πάνω μέρος πάρει χρώμα (σε περίπου 4 λεπτά στον φούρνο) βγάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό για λίγα λεπτά πριν το σερβίρουμε.

More in Μαγειρική

[inFeed]

Advertisement
To Top