Connect with us

Μαγειρική

Περίσσεψαν μελομακάρονα; Με αυτό το cheesecake θα τους τρελάνετε όλους, χωρίς να πετάξετε τίποτα!

Οι χριστουγεννιάτικες πιατέλες με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες δεν άδειασαν ακόμα, παρά το γεγονός ότι έφαγες μπόλικα και πρόσφερες άλλα τόσα σε φίλους και συγγενείς.
Τι μπορείς να κάνεις με όλα αυτά τα γλυκά που περίσσεψαν και τα οποία ίσως να έχουν χάσει λίγο τη φρεσκάδα τους; Μα φυσικά cheesecake που κανείς δεν θα καταλάβει ότι είναι «μπαγιάτικο»! Διαβάστε παρακάτω….

Οι χριστουγεννιάτικες πιατέλες με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες δεν άδειασαν ακόμα, παρά το γεγονός ότι έφαγες μπόλικα και πρόσφερες άλλα τόσα σε φίλους και συγγενείς.

Τι μπορείς να κάνεις με όλα αυτά τα γλυκά που περίσσεψαν και τα οποία ίσως να έχουν χάσει λίγο τη φρεσκάδα τους; Μα φυσικά cheesecake που κανείς δεν θα καταλάβει ότι είναι «μπαγιάτικο»! Διαβάστε παρακάτω….

Advertisement

Θα χρειαστείς:

  • 10-12 μελομακάρονα
  • 90 γρ. βούτυρο (προαιρετικά)
  • 800 γρ. τυρί κρέμα
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος

Μαρμελάδα φράουλα για το γαρνίρισμα ή γλυκό βύσσινο ή μαρμελάδα της αρεσκείας σου

Εκτέλεση: Θρυμμάτισε τα μελομακάρονα με τα χέρια μέσα σε ένα μπολ και ανακάτεψε τα καλά, ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
Άπλωσε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό στρογγυλό ταψί (23-25 εκ.) ή σε μία ειδική φόρμα για τσιζκέικ. Πίεσε την επιφάνεια με κουτάλι, ώστε να δημιουργηθεί μία βάση πάχους περίπου 1 εκατοστό.
Χτύπησε στο μίξερ ή στην κουζινομηχανή – στη μεσαία ταχύτητα – την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, ώσπου να αποκτήσει παχύρρευστη υφή.

Advertisement

Έπειτα πρόσθεσε το τυρί κρέμα και συνέχισε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Άπλωσε με κουτάλι τη κρέμα πάνω από τη βάση και τοποθέτησε το τζικέικ στην κατάψυξη για 2 ώρες, ώσπου να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Άπλωσε τη μαρμελάδα ή το γλυκό πάνω στην κρέμα και έπειτα ξεφορμάρεις.

Πηγη

More in Μαγειρική

[inFeed]

Advertisement
To Top