Μαγειρική
Πανάλαφρη τορτίγια: Η ισπανική ομελέτα με πράσο και πατάτες μυρίζει Βαρκελώνη
Φριτάτα στα ιταλικά, τορτίγια στα ισπανικά, ομελέτα στα ελληνικά. Το υπέρτατο, εύκολο πιάτο για όλες τις ώρες της ημέρας με τις ατελείωτες παραλλαγές, αποκαλύπτεται εδώ στη «σπανιόλικη» εκδοχή του. Η ομελέτα με πράσο και πατάτες, θα σε μεταφέρει νοερά σε κάποια κουζίνα της Βαρκελώνης.
Υλικά
1/2 φλ. ελαιόλαδο-2 πατάτες
6 πράσ-4 αυγά-Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε.Τηγανίζουμε τις πατάτες σε ένα τηγάνι αφού πρώτα έχει κάψειΜόλις μαλακώσουν και αρχίσουν να δημιουργούν τραγανή κρούστα στις άκρες προσθέτουμε τα πράσα, που έχουμε καθαρίσει (πρώτο το λευκό μέρος από τα πράσα) Στο τέλος προσθέτουμε και το πράσινο μέρος του πράσου στο τηγάνι.
Αφαιρούμε τις πατάτες και το πράσο και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με τα αυγά.Αφήνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο στο τηγάνι και προσθέτουμε το μείγμα με τις πατάτες, τα πράσα και τα αυγά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να ψηθεί για 10 λεπτά.Το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά για περίπου 5 λεπτάΑφού ψηθεί καλά το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε σε κομμάτια.