Connect with us

Μαγειρική

Νηστίσιμο παστίτσιο: Το αγαπημένο φαγητό όλων που μπορούμε να τρώμε και στη νηστεία!

Σας εντόπισαμε μια συνταγή για νηστίσιμο παστίτσιο που πραγματικά θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

  • Ακολουθήστε, λοιπόν, τα παρακάτω βήματα:
  • Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
  • Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη
Advertisement

Υλικά

Για 2-4 άτομα

  • 2 πακέτα μακαρόνια νούμερο 3

Για την μπεσαμελ

  • 1 ποτήρι φυτικό γάλα σε σκόνη αραιωμένο σε 8 ποτήρια νερό
  • 10 κουταλιές αλεύρι
  • Για την σάλτσα
  • 1 ποτήρι συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ποτήρι αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Advertisement

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια. Κατόπιν, τα σουρώνουμε ως συνήθως. Όσο βράζουν ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Για τη σάλτσα

  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο νερό. Ρίχνουμε την τριμμένη αμυγδαλόψιχα, τη ντομάτα, το αλάτι, πιπέρι και σκόρδον. Όταν μελώσει η σάλτσα, κατεβάζουμε από την φωτιά.

Για τη μπεσαμέλ

  • Κτυπάμε το αραιωμένο «γάλα» με το αλεύρι. Όταν ενωθούν, τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά να πήξουν,όχι να βράσουν. Ρίχνουμε λίγο αλάτι.
  • Αφού σουρώσουμε τα μακαρόνια, τα στρώνουμε στο ταψί και τα ανακατεύουμε με την σάλτσα. Κατόπιν απλώνουμε την μπεσαμέλ και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, επί 30 λεπτά της ώρας, ώσπου το φαγητό να ροδίσει.

Νηστίσιμη καρμπονάρα! Η συνταγή που θα σε κάνει να “κολλήσεις” ….Συνταγή για την πιο τέλεια νηστίσιμη καρμπονάρα!

Ποιος είπε ότι επειδή νηστεύουμε δεν μπορούμε να απολαύσουμε εξίσου νόστιμες και υγιεινές συνταγές. Πεθυμήσατε μια καρμπονάρα; Ναι ναι καλά διαβάσατε καρμπονάρα! Αυτή με την κρέμα γάλακτος και τα αυγά! Μην στεναχωριέστε! Σας έχουμε τη νηστίσιμη αλλά εξίσου νόστιμη εκδοχή της!

Μερίδες: 4 άτομα

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 3 κούπες φυτική κρέμα
  • 400 γρ μανιτάρια
  • 4 κ. σούπας κορνφλάου διαλυμένο σε 6 κ.σούπας νερό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιππέρι
  • λίγο φυτικό τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη φυτική κρέμα με το κορν φλάουρ και την βράζουμε μέχρι να πήξει ελαφριά.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε την σάλτσα μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάει παντού.
  • Τα σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω αν θέλουμε το τριμμένο φυτικό τυρί.

Καλή σας όρεξη!

πηγη

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Μαγειρική

[inFeed]

Advertisement
To Top