Μαγειρική
Κέικ Nutella με 3 απλά υλικά από τον Άκη Πετρετζίκη – Το καλύτερο κέικ που φάγατε ποτέ
Ο Άκης μας φτιάχνει ένα ανεπανάληπτα λαχταριστό και εξαιρετικά εύκολο κέικ με Nutella για το οποίο θα χρειαστείτε μόνο 3 απλά υλικά!
Για το κέικ θα χρειαστείτε
400 γρ. Nutella, σε θερμοκρασία δωματίου 400 γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε
200 γρ. παγωμένο τυρί μασκαρπόνε 200 γρ. Nutella, σε θερμοκρασία δωματίου Προαιρετικά λίγη άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.
Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί το κέικ, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρό, τότε σημαίνει ότι το κέικ μας είναι έτοιμο.
Αφού ψηθεί, το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Καλύτερα να το τοποθετήσουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει πιο εύκολα.
Εν το μεταξύ, ανακατεύουμε τα 200 γρ. μασκαρπόνε με τα 200 γρ. πραλίνα σοκολάτας μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να χρειαστούμε το frosting.
Έπειτα από σχεδόν 1 ώρα, απλώνουμε πάνω από το κέικ μας όλο το frosting.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε και κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι σε κομμάτια.