Μαγειρική
Κέικ νηστίσιμο, πανεύκολο και πεντανόστιμο
Έχετε παρατηρήσει ότι για κάποιο λόγο τα νηστίσιμα κέικ είναι πολύ πιο νόστιμα ή είναι η δική μου ιδέα; Εμείς αυτό το σαββατοκύριακο βάζουμε ποδιά και δημιουργούμε σοκολατένιο κέικ με μπανάνα, μούρλια!
Τα υλικά που χρειαζόμαστε:
- 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (και λίγο ακόμα που θέλουμε για το ταψί μας)
- 1 μπανάνα μεγάλη, ώριμη, σε κομμάτια
- 2 κούπες νερό
- 1½ κούπα ζάχαρη
- 2/3 κούπας σπορέλαιο (και λίγο ακόμα για το ταψί μας)
- 1/3 κούπας κακάο
- 2 κουτ. σούπας ξύδι
- 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
- 2 κάψουλες βανίλιας
Πώς το φτιάχνουμε:
- Πρώτα λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ, και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180° C.
- Τοποθετούμε τα υλικά μας στο μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Το αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 50 – 55 λεπτά.
Tip: Εάν θέλουμε προσθέτουμε στο μείγμα μας μερικά κομματάκια κουβερτούρας ή αφού κρυώσει το κέικ μας, το γλασάρουμε με κουβερτούρα που θα έχουμε λιώσει σε μπεν-μαρί.