Μαγειρική
Φανταστικό Γλυκό Φερέρο
Published on
ΥΛΙΚΑ
- Παντεσπάνι
- 165 γρ φαρίνα
- 4 αυγά
- 200 γρ ζάχαρη
- 3 κουταλιές κακάο
- 2 βανίλιες
- Μους πραλίνας
- 200 γρ κουβερτούρα
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 300 γρ πραλίνα φουντουκιού
- 150 γρ φουντούκια
- Επικάλυψη
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 250 γρ κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για 8 πάστες: Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
- Την απλώνουμε σε μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
- Προαιρετικά σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγη ζάχαρη να γίνει καραμέλα και προσθέτουμε τα φουντούκια.
- Τα απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί ώστε η καραμέλα να σταθεροποιηθεί.
- Όταν κρυώσουν τα θρυμματίζουμε.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
- Προσθέτουμε την πραλίνα, την λιωμένη σοκολάτα, τα καραμελωμένα ή ωμά φουντούκια και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε το κρύο παντεσπάνι με την βοήθεια από ένα τσέρκι.
- Στο τσέρκι βάζουμε ένα παντεσπάνι για βάση και προαιρετικά σιροπιάζουμε ελαφρώς με κρύο σιρόπι.
- Από πάνω κάνουμε μία στρώση από μους με την βοήθεια ενός κορνέ.
- Καλύπτουμε με ένα παντεσπάνι και κάνουμε ακόμα μία στρώση από μους.
- Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες και όταν είναι έτοιμα τα ξεφορμάρουμε.
- Λιώνουμε την σοκολάτα με την καυτή κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τα παστάκια όταν φτάσει σε θερμοκρασία σώματος
- Βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε όταν η σοκολάτα παγώσει.
- Σερβίρουμε με φουντούκια και ferrero rocher.