Μαγειρική
Χωρίς τύψεις! Healthy Brownies με επικάλυψη χαλβά!
Η απόλυτη συνταγή για brownies έρχεται από τον Λάμπρο Βακιάρο! Αυτή είναι η συνταγή και η εκτέλεση. Διαβάστε παρακάτω…
Υλικά για 1 ταψί 20Χ20
- 200 γρ. βιολογικό χαλβά με μέλι
- 1 + 1/2 κούπα κομματάκια μαύρης σοκολάτας
- 1/4 κούπας + 2 κτσ. ελαιόλαδο
- 1 αβγό
- 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κτγ. εσάνς βανίλιας
- 1/2 κτγ. αλάτι
- 1/2 κτγ. μπέικιν σόδα
- 1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
- 3/4 κούπας βρώμη (αλεσμένη στο μούλτι σαν αλεύρι)
Εκτέλεση
- Προθερμένουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την 1 κούπα σοκολάτα και στην συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
- Σε ένα αλλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, την βρώμη, την ζάχαρη, το μπείκιν σόδα, το αλάτι, το εσάνς βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά μεχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτουμε το αυγό και την υπόλοιπη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
- Σε ένα ταψί 20 επί 20 εκ. στρώνουμε μία λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε με μία σπάτουλα σε ομοιόμορφο πάχος.
- Ψήνουμε για 30 – 32 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 15 λεπτά.
Για την επικάλυψη Χαλβά
Σε ένα «μπεν μαρί» θρυμματίζουμε τον χαλβά. Προσθέτουμε 2 κτσ. βραστό νερό (από το νερό που βράζει στην κατσαρόλα) και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει και να γίνει κρέμα. Σε περίπτωση που ο χαλβάς είναι σφιχτος προσθέτουμε επιπλέον 1 κτσ. βραστό νερό.
Απλώνουμε την κρέμα χαλβά ομοιόμορφα πάνω από το brownies.
Τέλος λιώνουμε 2 κτσ. σοκολάτα και με ένα κουτάλι το απλώνουμε στην επιφάνεια του χαλβά δημιουργώντας αφηρημένες γραμμές.