ΕΛΛΑΔΑ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ!Εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών!
Συζήτηση για την πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές σχετικά με την έκκλησή τους προς την Τουρκία να απελευθερώσει άμεσα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που είναι σε κράτηση άνευ βάσιμης κατηγορίας από τις τουρκικές Αρχές, διεξήχθη την Τρίτη στην Ολομέλεια στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.
Στη πρόταση ψηφίσματος έχουν δώσει ευρωπαϊκή διάσταση δεδομένου ότι το θέμα θίγει την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου από πλευρά της Τουρκίας.
Δήλωση μετά την έγκριση του ψηφίσματος στην Ολομέλεια του ΕΚ για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς (βίντεο): «Ηχηρό ράπισμα στα μάγουλα της ηγεσίας Ερντογάν για τις αυθαίρετες ενέργειές της, που παραβιάζουν το κράτος δικαίου & τους κανόνες του διεθνούς δικαίου».
— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) April 19, 2018
Η συζήτηση ξεκίνησε με τη τοποθέτηση του Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας, Χ. Στυλιανίδη ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο φαινόμενο επίλυσης. Τόνισε ότι το φαινόμενο αυτό αυξάνει τις εντάσεις μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας.
«Ως υποψήφια χώρα, η Τουρκία είναι σημαντική χώρα για την ΕΕ αλλά απομακρύνεται από την ΕΕ και τις αρχές του κράτους δικαίου».
Ο κ.Στυλιανίδης χαρακτήρισε τον διάλογο με τη Τουρκία όμως σημαντικότερο από ποτέ λόγω της κατάστασης στη Συρία. Υπάρχει συμφέρον για όλους να υπάρχουν καλές γειτονικές σχέσεις, είπε. Η ΕΕ καλεί την Τουρκία να αποφύγει τριβές με κράτη της ΕΕ πόσο μάλλον με κράτος γειτονικό και σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, όπως είναι η Ελλάδα.
Κάλεσε τους πάντες να φροντίσουν να επιλυθεί το θέμα το γρηγορότερο. Τέλος, ο επίτροπος Χ. Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι η όποια ανθρωπιστική βοήθεια εκ μέρους της Επιτροπής προς τους πρόσφυγες της Τουρκίας δεν πάει στο τουρκικό κράτος.
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δ. Παπαδημούλης, χαιρέτισε την συνεργασία όλων των πολιτικών ομάδων για ένα κοινό ψήφισμα. και δεσμεύτηκε ότι δεν θα σταματήσει τον αγώνα έως ότου απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, ζητώντας από την Επιτροπή και το Συμβούλιο να ασκήσουν πίεση στη Τουρκία και να λάβουν μέτρα.
«Ισχυρό, καθαρό και ομόφωνο μήνυμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς την ηγεσία Ερντογάν: Ολοκληρώσετε άμεσα τη δικαστική διαδικασία! Ελευθερώστε άμεσα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς! Αυτό δεν είναι απαίτηση μόνο της Ελλάδας, είναι απαίτηση ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Και της Κομισιόν. Και του Συμβουλίου», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης.
Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα την ετήσια έκθεση προόδου για την Τουρκία στην οποία διαπιστώνεται η επιδείνωση της κατάστασης ως προς τη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, και όπως επισήμαναν πολλοί ομιλητές κινείται προς την κατεύθυνση αυταρχικού και αντιδημοκρατικού καθεστώτος.
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης μίλησε για «πολιτική Ομηρεία που καταργεί κάθε έννοια κράτους δικαίου και καλής γειτονίας» καλώντας τον Τούρκο Πρόεδρο να εκπλήξει θετικά την Ευρωπαϊκή Κοινότητα.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου εξέφρασε την ανησυχία του για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, είπε όμως ότι δεν φοβάται για αυτούς γιατί τους έχει εμπιστοσύνη . «Οι δυο στρατιωτικοί όμως έχουν καταφέρει κάτι σπάνιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κατάφεραν να συνενώσουν όλες τις πολιτικές ομάδες. Και αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα που πρέπει να δοθεί στην Τουρκία: Ότι όλοι μαζί εδώ ζητούμε την απελευθέρωσή τους. Και θα το πετύχουμε», τόνισε ο Στέλιος Κούλογλου.
Ας μην κοροϊδευόμαστε, δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά μια συμπεριφορά που αγγίζει συνολικά τις ευρωτουρκικές σχέσεις. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι επιδιώκει ο κ. Ερντογάν, ανέφερε στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν.Ανδρουλάκης.
Απαιτούμε τη συμβολή των Θεσμών της Ε.Ε για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών-Ευρωπαίων πολιτών, χωρίς άλλη καθυστέρηση, δικονομικά προσχήματα και ανέξοδες διπλωματικές δηλώσεις», δήλωσε ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, Ν. Χουντής.
Οι ευρωβουλευτές από άλλες χώρες στήριξαν στις ομιλίες τους όλοι ανεξαιρέτως την Ελλάδα καταδικάζοντας τη στάση της Τουρκίας ενώ αναφέρθηκαν σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις ομηρίας ευρωπαίων πολιτών από το τουρκικό καθεστώς κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.
Επίσης πολλοί Έλληνες και Κύπριοι ευρωβουλευτές αναφέρθηκαν και στις λοιπές εντάσεις που προκαλεί η Τουρκία με συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου στο Αιγαίο και της Κυπριακής ΑΟΖ.
Από όλους τους ομιλητές ζητήθηκε ομόφωνα η άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών όπως και καταγράφεται στο ψήφισμα που θα τεθεί προς έγκριση την Πέμπτη 19 Απριλίου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Κλάμα! Στην δημοσιότητα τα ποσά που ζητάει η Αλιμόνου από τον Βαρδινογιάννη! 1000€ το μήνα για κομμωτήριο και…
Άγρια μάχη με βολές εκατέρωθεν δίνουν ο Παύλος Βαρδινογιάννης με την πρώην σύζυγό του Τζίνα Αλιμόνου στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, όπου εκδικάστηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του επιχειρηματία σε βάρος της ηθοποιού, με επίκεντρο της διένεξης τα τέσσερα παιδιά τους.
Ο Παύλος Βαρδινογιάννης κατηγόρησε την Τζίνα Αλιμόνου για χρήση ναρκωτικών και εθισμό από το αλκοόλ (Δείτε εδώ την κατάθεση του), ενώ η Αλιμόνου απάντησε στις κατηγορίες μέσω της δικηγόρου του διαψεύδοντας όλα αυτά που ισχυρίστηκε(Δείτε εδώ την διάψευση). Αλλά το πράγμα δεν σταματάει εκεί.
Στο επικεντρο μπαίνει και η μηνιαία διατροφή των παιδιών. Ο Παύλος Βαρδινογιάννης υποστήριξε στο δικαστήριο ότι πληρώνει όλα τα έξοδα των 4 παιδιών του, σχολεία, σίτιση, ιδιαίτερα μαθήματα, νταντάδες κλπ, τα οποία υπολογίζονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Την ίδια στιγμή πληροφορίες, όπως αναφέρει το down Town κάνουν λόγο για 50.000€ τον μήνα διατροφή, 600.000 ευρώ τον χρόνο δηλαδή.
Από την άλλη πλευρά η Τζίνα Αλιμόνου εκτός αυτών ζητάει 7.000 ευρώ περίπου μηνιαίως για προσωπικά της έξοδα. Με την βοήθεια της συνηγόρου του Παύλου Βαρδινογιάννη, Ελένη Τζούλη – Καμμένου , μέσα από το Down Town έρχεται στην δημοσιότητα ακριβώς τα ποσά που ζητάει η κυρία Αλιμόνου για προσωπική της κρίση. Πάμε λοιπόν:
- 2,638 ευρώ τον μήνα για λειτουργικά έξοδα του σπιτιού και διατροφή
- 1,000 ευρώ τον μήνα για ατομική υγιεινή και κομμωτήριο
- 2,150 ευρώ τον χρόνο για ιατρικούς λόγους και εξετάσεις
- 100 ευρώ τον μήνα για επισκέψεις σε εστιατόρια – θέατρα – σινεμά
- 250 ευρώ τον μήνα για γιορτινά δώρα σε φίλους
- 1,800 ευρώ τον μήνα για δόση δανείου (σ.σ. σύμφωνα με πληρογορίες, το συγκεκριμένο ποσό αφορά σπίτι που αγοράστηκε για τη μητέρα της κ. Αλιμόνου ενόσω ήταν ακόμη παντρεμένη με τον κ. Βαρδινογιάννη)
- 1,600 ευρώ τον χρόνο για την ιδιωτική της ασφάλιση
- 400 ευρώ τον χρόνο για την ασφάλεια του αυτοκινήτου
- 750 ευρώ τον χρόνο για τα τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου
- 1,000 ευρώ τον χρόνο για τη συντήρηση του αυτοκινήτου
- 2,000 ευρώ τον χρόνο για διακοπές Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιριού
Πηγη ;youweekly.gr
Δείτε επίσης :
«Σφαγή» στο διαζύγιο Π. Βαρδινογιάννη-Τζ. Αλιμόνου: «Δεν χρειάζονται 600.000 ευρώ για να ζήσουν – Οδηγεί μεθυσμένη»
Σάλος επικράτησε στην δικαστική διαμάχη ανάμεσα στον Παύλο Βαρδινογιάννη και την Τζίνα Αλιμόνου.
Αν και το άλλοτε αγαπημένο ζευγάρι είχε ματαιώσει αρκετά από τα μεταξύ τους δικαστήρια σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοινή λύση, τελικά το πρωί της Παρασκευής εμφανίστηκαν αυτοπροσώπως και οι δύο στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.
Εκείνη συνοδευόμενη από την οικογένειά της και φίλες της, ενώ ο Παύλος Βαρδονογιάννης κρατώντας ένα κομπολόι μπήκε στην αίθουσα με την δικηγόρο του και σύζυγο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, Έλενα Τζούλη όπως αναφέρει και ο Ελεύθερος Τύπος.
«Έχουμε αίτημα τοξικολογικής εξέτασης από τρίχες της κεφαλής της κ. Αλοιμόνου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για να διαπιστωθεί αν είναι εξαρτημένο από ναρκωτικά άτομο και δεν δύναται να ασκεί την επιμέλεια στα παιδιά της. Επίσης, να σας πω ότι η κυρία, αν και έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή να πάνε τα παιδιά για λίγες ημέρες με τον πατέρα στην Αμερική, δεν επιτρέπει την ανανέωση των διαβατηρίων τους. Ο άνθρωπος καταβάλλει κανονικά τη διατροφή, αλλά η κ. Αλιμόνου ζητά ένα εξωπραγματικό ποσό», είπε κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας η Ελενα Τζούλη.
Οι καταθέσεις
Για χρήση ουσιών, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και αδιαφορία για τα παιδιά της έκανε λόγο ο πρώτος μάρτυρας που εξετάσθηκε. Πρόκειται για τον επικεφαλής της ασφάλειας του Παύλου Βαρδινογιάννη και των παιδιών του, ο οποίος ανέφερε:
«Σήμερα ζουν σε ένα σπίτι στη Φιλοθέη. Η μητέρα βρίσκεται ελάχιστα με τα παιδιά. Οδηγεί επικίνδυνα. Μπαίνει αντίθετα σε λωρίδες. Συχνά οδηγεί μεθυσμένη. Γυρίζει ξημερώματα. Με τα παιδιά βρίσκονται, κυρίως, οι νταντάδες. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αλλάξει 250 άτομα προσωπικό. Υπάρχει τρέλα στο σπίτι. Έμεναν η μάνα και η αδελφή της. Έκαναν πάρτι συνεχώς. Χειροδικούσε, μας φωνάζει “κότες” και “ρουφιάνους”».
Στη συνέχεια ο μάρτυρας υποστήριξε ότι η ηθοποιός κάνει χρήση ουσιών, προκαλώντας την έντονη αντίδρασή της από το ακροατήριο, και η πρόεδρος επέβαλε την τάξη.
«Ντρεπόμουν να το αποκαλύψω στον κ. Βαρδινογιάννη. Προσπαθούσαμε να σώσουμε το γάμο τους. Εάν τα παιδιά πάνε με τον πατέρα, θα αλλάξει η ζωή τους. Χρόνια ολόκληρα έτρεχαν με την αδελφή και τη μάνα της σε μάγισσες και χαρτορίχτρες. Αυτή έφυγε από την Αμερική μαζί με τα παιδιά γιατί ο Βαρδινογιάννης είχε δυσκολίες στην Αμερική. Η ίδια λέει ότι έπαθε ημικρανίες από τα 1.200 τ.μ. σπίτι. Εγώ πιστεύω ότι έφυγε για να ζήσει τη ζωή που ζούσε στην Ελλάδα», εξήγησε ο μάρτυρας κάνοντας λόγο στη συνέχεια για υπερβολικές οικονομικές απαιτήσεις της Τζίνας Αλοιμόνου και τη «δύσκολη» οικονομική κατάσταση του Παύλου Βαρδινογιάννη.
«Δεν χρειάζονται 4 παιδάκια 600.000 ευρώ για να ζήσουν! Ο Παύλος Βαρδινογιάννης είναι σε κατάσταση πτώχευσης. Δεν έχει σχέση με πετρέλαια και δεξαμενόπλοια. Η εταιρία του στην Αμερική πουλάει πλαστικά κουταλάκια σε ρεστοράν. Εκείνη φόρτωνε κάρτες και λογαριασμούς. Από την αρχή του γάμου είχε αυτή την συμπεριφορά. Εμείς δεν λέγαμε τίποτα», είπε ο μάρτυρας.
Ακολούθησε η εξέταση ενός ιατροδικαστή και ενός ψυχιάτρου πραγματογνώμονα, με τον πρώτο να καλείται από την πλευρά Βαρδινογιάννη και να υποστηρίζει ότι ο μόνος ασφαλής τρόπος για τη διαπίστωση χρήσης ουσιών είναι η τοξικολογική εξέταση με τρίχες κεφαλής.
Από την άλλη πλευρά, ο ψυχίατρος που παρακολουθεί την Τζίνα Αλοιμόνου, μετά τις καταγγελίες του εν διαστάσει συζύγου της, υποστήριξε: «Την έχω εξετάσει για μεγάλο διάστημα. Εχει κάνει κατ’ επανάληψη ουροληψίες για να αποδείξει ότι είναι απολύτως καθαρή. Υπήρξε συνεχής έλεγχος. Είναι μια γυναίκα που βρίσκεται απλώς σε δικαστική διαμάχη και έχει άγχος. Τίποτε άλλο από αυτά που της καταλογίζουν».
«Πρότυπο γυναίκας»
«Αφοσιωμένη μητέρα και πρότυπο γυναίκας», χαρακτήρισε φίλος της Τζίνας Αλοιμόνου την ίδια, τονίζοντας ότι έχει την αποκλειστική φροντίδα των παιδιών της.
«Σηκώνεται από τις 6 το πρωί, τα πάει στο σχολείο. Αυτή τα φροντίζει. Να φάνε, να διαβάσουν. Τον Σεπτέμβριο άλλαξε η νομική τους κατεύθυνση. Προσπάθησαν να βγάλουν τη μάνα ανίκανη και εξαρτημένη. Εκείνη προσπαθεί να αναστηλώσει τη ζωή της μετά το απίστευτο οικονομικό εμπάργκο του συζύγου της. Τα παιδιά είναι πολλά. Είναι τίγρης-μάνα. Δεν αφήνει ποτέ τα παιδιά της», είπε ο μάρτυρας.
Μάλιστα, περιέγραψε και τις ανάγκες της οικογένειας, αλλά και περιστατικά που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα.
«Η διαβίωση αυτής της οικογένειας είναι κάτι που μας ξεπερνάει σαν ανθρώπους. Η οικονομική τους κατάσταση δεν συγκρίνεται με ένα κοινό σπίτι. Το ενοίκιο, για παράδειγμα, είναι 5.000 το μήνα. Υπάρχουν οι υπάλληλοι στο σπίτι. Νταντά, μάγειρας, φύλακες, ένα δάνειο που τρέχει. Τα σχολεία των παιδιών και τα μαθήματά τους. Δεν μπορώ να υπολογίσω κόστος. Ποτέ δεν έχει κάνει καταχρήσεις και όλα αυτά με τα μάγια είναι διασκεδαστικά! Αντίθετα, ο πατέρας δεν παίζει ποτέ με τα παιδιά. Δεν θα διαβάσει παραμύθι. Θα τους πάρει ακριβά παιχνίδια αλλά μέχρι εκεί. Το περασμένο καλοκαίρι για πρώτη φορά έμεινε ο πατέρας με τα παιδιά στην Μύκονο. Η μαμά τους συνόδευσε τα τρίδυμα για λίγες μέρες. Ήταν μια παρατημένη μάνα. Δεν της σερβίρισαν καν φαγητό».
Παρέμβαση της έδρας για να πέσουν οι τόνοι
Σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση, η πρόεδρος κάλεσε στην έδρα τον Παύλο Βαρδινογιάννη και την Τζίνα Αλιμόνου προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να βρεθεί ένας κοινός τόπος. «Καλά θα ήταν να βρεθεί λύση για τα παιδιά σας. Για την υστεροφημία σας απέναντί τους. Συμφωνείτε να παραμείνουν τα παιδιά στο σπίτι στη Φιλοθέη;», ρώτησε η πρόεδρος. Πρώτη απάντησε η Τζίνα Αλιμόνου: «Δεν μπορώ όταν επισκέπτεται 10 μέρες το μήνα το σπίτι, αφού είμαστε σε διάσταση, δεν θέλω να μένουμε όλοι μαζί. Δεν έχω δωμάτιο. Με έχει πετάξει. Μου έχει πετάξει τα πράγματα έξω», είπε στο δικαστήριο.
Mε τον Παύλο Βαρδινογιάννη να απαντά: «Η δική μου άποψη είναι ότι η χώρα αυτή δεν είναι το καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μου. Όμως, είμαι διαλλακτικός, αλλά η λύση πρέπει να έχει κάποιες αρχές. Αν μείνουν Ελλάδα, να πηγαίνουν σχολείο, όχι να έχουν 30% απουσίες!».
Η αντιδικία μεταξύ τους συνεχίστηκε για λίγα λεπτά, αλλά την τελική κρίση θα λάβει το δικαστήριο.
Via pronews.gr