Connect with us

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Έκλεψε το Τέρας: Ο παίκτης που έκανε τη μεγαλύτερη απατεωνιά στην ιστορία του «Εκατομμυριούχου» [video]

Πολλοί παίκτες όλα αυτά τα χρόνια πήραν μέρος στον εκατομμυριούχο, προσπαθώντας να νικήσουν το Τέρας και να πάρουν το μεγάλο έπαθλο. Στην ελληνική version  του παιχνιδιού κάποιοι στάθηκαν άτυχοι, καθώς μια πονηρή τελευταία ερώτηση τους στέρησε το τεράστιο χρηματικό έπαθλο.

Κάποιοι άλλοι δεν κατάφεραν να απαντήσουν ούτε στην πιο απλή ερώτηση, που έχει γίνει ποτέ στο παιχνίδι,προκαλώντας την δικαιολογημένη αγανάκτηση παρουσιαστή και κοινού.

Υπάρχει όμως και ένας παίκτης που κατάφερε να τα βάλει με το Τέρας και να το κερδίσει κατά κράτος. Υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια όμως. Ο συγκεκριμένος παίκτης, έκανε την μεγαλύτερη απατεωνιά όλων των εποχών…

Advertisement

Στην βρετανική έκδοση του τηλεπαιχνιδιού, ο ταγματάρχης Charles Ingram θα γίνει ο πρώτο παίκτης που, ενώ έχει απαντήσει και στις 15 ερωτήσεις σωστά, όχι μόνο δεν κερδίζει, αλλά υποχρεούται να πληρώσει 115.000 λίρες και του αφαιρείται και ο  τίτλος ύστερα από 17 χρόνια υπηρεσίας. Ο Charles έχει κάνει την απάτη του αιώνα, το σχεδόν τέλειο κόλπο.

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2001, ο Ingram με χρόνο 3.17 δευτερόλεπτα είναι ο πιο γρήγορος παίκτης που βάζει στη σωστή σειρά τις λέξεις σχηματίζοντας τον τίτλο του θρίλερ της Αγκάθα Κρίστι «Death on the Nile» και κάθεται στην καρέκλα απέναντι από τον παρουσιαστή Chris Tarrant για να διεκδικήσει ένα εκατ. λίρες. Το παιχνίδι αρχίζει και φτάνει, με σχετική δυσκολία, στην 5η ερώτηση που ισοδυναμεί με 1000 λίρες. Στην 6η αναγκάζεται να πάρει την βοήθεια του κοινού και στην 7η απαντάει σωστά αφού έχει ζητήσει να χρησιμοποιήσει την τηλεφωνική βοήθεια.

mil2

Σε εκείνο το χρονικό σημείο, επειδή έχει περάσει η ώρα, ολοκληρώνεται το γύρισμα της ημέρας και άπαντες επανέρχονται στο πλατό την επομένη για να συνεχίσουν το παιχνίδι από την 8η πλέον ερώτηση. Όλοι περιμένουν ότι είναι θέμα χρόνου να χάσει. Και τότε γίνεται η μεγάλη ανατροπή…

Ο Ingram, φρέσκος και ξεκούραστος, παρόλο που σε κάθε ερώτηση ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει την απάντηση και ότι κάποιες από τις  επιλογές που του δίνονται του είναι παντελώς άγνωστες, απαντάει σωστά και φτάνει στο μεγάλο μαξιλάρι που του εξασφαλίζει 32.000 λίρες.

Ωστόσο, η συμπεριφορά του συνεχίζει να είναι αλλόκοτη. Αν και το διακύβευμα είναι μεγάλο, διότι παίζει για ποσά άνω των 100.000 λιρών και έχει φτάσει πολύ κοντά και στον μεγάλο στόχο, δεν φαίνεται να είναι σίγουρος για τις απαντήσεις του και υποτίθεται ότι ο μόνος σύμμαχος του είναι η τύχη. Στην πορεία του παιχνιδιού, πολλές φορές επαναλαμβάνει δυνατά τις τέσσερις επιλογές που του δίνονται και κάποιες φορές αλλάζει την απάντηση του. Παρόλα αυτά συνεχίζει και φτάνει στην 15η ερώτηση. Και ρισκάρει. Δείχνει να μην την ξέρει. Επαναλαμβάνει τις τέσσερις πιθανές απαντήσεις, λέγοντας ότι δεν πιστεύει ότι είναι το «Α». Ωστόσο, μετά από αρκετή ώρα επιλέγει με αποφασιστικότητα το «Α». Και απαντάει σωστά!

Advertisement

Ακολουθούν πανηγυρισμοί, δάκρυα χαράς, αγκαλιές με την γυναίκα του και τον παρουσιαστή. Η χαρά του, όμως, δεν κράτησε πολύ. Σύντομα αποδείχθηκε ότι ο ταγματάρχης και η γυναίκα του, Diana Ingram, που λίγους μήνες πριν είχε βρεθεί και αυτή στην καρέκλα του παιχνιδιού προκειμένου να διεκδικήσει το μεγάλο έπαθλο και είχε αποχωρήσει με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 32.000 λιρών, είχαν καταστρώσει μία απίστευτη κομπίνα για να νικήσουν το «Τέρας». Είχαν βρει έναν «πράκτορα», τον Tecwen Whittock, ο οποίος ήταν λέκτορας σε κάποιο βρετανικό πανεπιστήμιο, τον έχρισαν συνεργό τους και έστησαν το σχέδιο που θα τους οδηγούσε  στο ένα εκατομμύριο λίρες.

Το πλάνο προέβλεπε το εξής: Σε κάθε ερώτηση ο Ingram θα διάβαζε τις τέσσερις πιθανές απαντήσεις και ο καθηγητής θα έβηχε μετά τη σωστή. ‘Όταν ο ταγματάρχης  άκουγε το βήξιμο, θα καταλάβαινε ποια είναι η σωστή απάντηση. Και έτσι έγινε.

Advertisement

Δείτε στο 34.30, όπου ακούγεται έντονος βήχας όταν λέει την λέξη Hat, στο 38.10 έως το 40.00 ενώ επαναλαμβάνει ότι νομίζει πως είναι το Berlin, ακούγεται έντονος βήχας κάθε φορά που λέει την λέξη Paris και στο τέλος είναι αυτή η λέξη που επιλέγει. Στην τελευταία ερώτηση στο 45.10, ενώ λέει ότι δεν πιστεύει ότι είναι το «googol» η σωστή απάντηση, ξαφνικά ακούγεται ξανά βήχας, επαναλαμβάνει τη λέξη και επαναλαμβάνεται έντονα ο βήχας…

Δυστυχώς για εκείνους όμως το σχέδιο τους αποκαλύφθηκε πριν καν προλάβουν να πάρουν τα χρήματα. Τον Απρίλιο του 2003, μετά από δίκη διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων, καταδικάστηκαν και οι τρεις συμμετέχοντες στην απάτη.

Επιβλήθηκε 18μηνη ποινή φυλάκισης με διετή αναστολή στους Ingram και 12μηνη στον καθηγητή, καθώς, επίσης, και πρόστιμο ύψους 115.000 λιρών. Μέχρι και σήμερα ισχυρίζονται ότι είναι αθώοι, ενώ έχει γυριστεί και ντοκιμαντέρ με τίτλο «Μια Μεγάλη Απάτη». Ο Charles Ingram έμεινε στην ιστορία ως ο Ταγματάρχης με τον Βήχα. Δυστυχώς όμως ο βήχας και η απάτη δεν κρύβονται…

Πηγη

More in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

[inFeed]

Advertisement
To Top