Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Το άγνωστο χωριό με τους οκτώ καταρράκτες ανυπέρβλητης ομορφιάς! Εικόνες που θυμίζουν τροπικά δάση στην καρδιά της Ελλάδας

Βόρεια της αρχαίας Ολυμπίας, στα όρια των Νομών Ηλείας και Αρκαδίας, στο χωριό Νεμούτα, βρίσκονται οκτώ καταρράκτες απίστευτης ομορφιάς: Οι καταρράκτες της Ρεματιάς του Χαρατσαρίου!

Advertisement

Χτισµένο σε υψόµετρο 560 µέτρων το χωριό Νεμούτα βρίσκεται δίπλα στον ποταµό Ερύµανθο, ο οποίος πηγάζει από το οµώνυµο όρος και καταλήγει στον Αλφειό.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, τα νερά του Ερύµανθου διασχίζουν πανέµορφα φαράγγια και σχηµατίζουν εντυπωσιακούς καταρράκτες.

Με το ύψος τους να κυμαίνεται από 15 έως 25 μέτρα εντυπωσιάζουν τους τυχερούς που θα τους επισκεφτούν για να τους θαυμάσουν από κοντά.

Advertisement

Κάποια από τα ονόματά τους: της Μπαρουτοσπηλιάς, του Μπαρουτόμυλου, της Σουφάλας, τα Χώνια, το Θεογέφυρο, του Άι- Γιάννη.

Οι εικόνες είναι τόσο μοναδικές που νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε μια χώρα τροπική.

Περπατάς ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση, σε νερά που τρέχουν από παντού για να δεις, τον έναν μετά τον άλλον, καταρράκτες που μοιάζουν με μακριές «κουρτίνες» νερού.

Καταρράκτες που τους περιβάλουν τεράστια υδρόφιλα φυτά με τα κλαριά και τις ρίζες τους να κρέμονται όπως ακριβώς και στα ωραιότερα τροπικά δάση.

Advertisement

Το περίεργο.. στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας, λίγοι γνωρίζουν την ύπαρξη των καταρρακτών και ελάχιστοι φαίνεται να τους έχουν επισκεφθεί. Ακόµα και αν τύχει να περάσεις από τη Νεµούτα ή από κάποιο κοντινό χωριό, πιθανότατα δεν θα ακούσεις κάποιον να µιλάει γι’ αυτούς και σίγουρα δεν θα δεις καµία πινακίδα να σε ενηµερώνει και να σε κατευθύνει σχετικά.

Πιθανότατα την ύπαρξή τους θα την αγνοούσαµε και εµείς, αν δύο νέοι της περιοχής δεν επέλεγαν στα χρόνια της κρίσης να αφήσουν πίσω τους την αστική µιζέρια και να επιστρέψουν στο χωριό τους.

Αρχικά ο Νίκος και στη συνέχεια και ο Παναγιώτης ξεκίνησαν πεζοπορίες χωρίς να γνωρίζουν τι πρόκειται να ανακαλύψουν. Άρχισαν να καταγράφουν τα ευρήµατά τους και σιγά σιγά διέδιδαν πληροφορίες για τις οµορφιές του χωριού τους.

Λίγο αργότερα είχαν «χαρτογραφήσει» πάνω από τριάντα καταρράκτες και το ενδιαφέρον από τον κόσµο έγινε εντονότερο.

Εκµεταλλευόµενοι τις δυνατότητες του ίντερνετ και δηµιουργώντας μια οµάδα στο Facebook, κατάφεραν µε την εθελοντική τους εργασία, µέσα στα επόµενα δύο χρόνια, να προσελκύσουν στη Νεµούτα µερικές χιλιάδες επισκεπτών!

Advertisement

Τους περισσότερους µέσω ορειβατικών συλλόγων, πολλούς από γκρουπ του εξωτερικού και αρκετούς µεµονωµένους επισκέπτες.

Advertisement

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in ΕΛΛΑΔΑ

[inFeed]

Advertisement
To Top