Μαγειρική
Τσιζκέικ nutella που δε χρειάζεται φούρνο
Published on
Υλικά Συνταγής
- 300 γραμ. μπισκότα digestive
- 125 γραμ. βούτυρο
- 1 μικρή συσκευασία πουράκια σοκολάτας
- 450 γραμ. Nutella σε θερμοκρασία δωματίου
- 600 γραμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γραμ. άχνη ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε το cheesecake nutella, σπάζοντας με τα χέρια τα μισά πουράκια σοκολάτας. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Τα βάζουμε σε μπολ.
- Λιώνουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα . Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, 2 κ.σ. από τη Nutella και τα πουράκια. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
- Βάζουμε λαδόκολλα σε φόρμα δαχτυλίδι με 23 εκ διάμετρο. Πιέζουμε τη βάση μπισκότου στην φόρμα. Βάζουμε κατάψυξη για 10′.
- Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την Nutella και με σπάτουλα ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση. Το παγώνουμε για 4 περίπου ώρες για να σφίξει.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή στο βίντεο: