Μαγειρική
Φέτα σαγανάκι σε φύλλο κρούστας με μέλι: Όλο το φάσμα της γεύσης σε μία μπουκιά
Yλικά για 4 μερίδες:
- 2 κομμάτια φέτας (120 γρ.) κομμένα σε λεπτά κομμάτια ορθογώνια
- 4 φύλλα κρούστας αποψυγμένα και κρύα
- 1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο
- 2 κουτ. γλυκού σουσάμι καβουρδισμένο
- 2 κουτ. σούπας μέλι 150 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Απλώνετε τα 2 φύλλα κρούστας πάνω στην επιφάνεια του πάγκου σας.
- Τοποθετείτε μέσα το κομμάτι της φέτας με κάποια απόσταση από τις γωνίες, για να μπορείτε να το διπλώσετε σαν φάκελο.
- Με πινέλο κουζίνας αλείφετε τα φύλλα με ασπράδι αυγού, στα σημεία που θέλετε να κολλήσει με άλλη πλευρά του φύλλου, καθώς θα το τυλίγετε.
- Καβουρδίζετε το σουσάμι σε μικρό τηγάνι, χωρίς λάδι σε μέτρια φωτιά, για περίπου 1 λεπτό.
- Προσθέτετε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ανεβάσει θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά προσθέτετε τα πιτάκια της φέτας.
- Τα γυρνάτε κάθε λίγο με σπάτουλα ή λαβίδα απ’ την άλλη πλευρά.
- Μόλις ροδοκοκκινίσουν τα αφαιρείτε προσεκτικά και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Τα τοποθετείτε σε πιάτα και περιχύνετε από πάνω το μέλι, το απλώνετε αν χρειάζεται και με ένα μαχαίρι, πασπαλίζετε με το σουσάμι και είστε έτοιμοι να σερβίρετε.
Tip: Αν θέλετε μια πιο υγιεινή έκδοση τότε τοποθετήστε την σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήστε την σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 12-15 λεπτά.
Δείτε μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή της συνταγής με γραβιέρα:
Πηγή συνταγής: mydiatrofi.gr