Μαγειρική
Αυτή είναι η συνταγή που κλείνει σουβλατζίδικα
Μαγειρέψτε για το κέφι σας, για εσάς και την παρέα σας
ΥΛΙΚΑ:
Για 4 μερίδες:
- 500 γρ. χοιρινές πανσέτες, χωρίς κόκαλο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
- 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
- 1/2 φλιτζάνι (100 ml) καλής ποιότητας ξίδι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω τις πανσέτες σε λεπτές λωρίδες, πάχους όχι περισσότερο από 1 εκ. και τις βάζω σε ένα μεγάλο μπολ με αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το θυμάρι και την πάπρικα. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου και προσθέτω το ξίδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύω και πάλι, σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω κατά μέρος για 1 ώρα για να μαριναριστούν καλά οι λωρίδες της πανσέτας.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 C. Στερεώνω μια πυκνή σχάρα σε ένα ταψί, ώστε να υπάρχει κενό ανάμεσά τους. Στραγγίζω τις λωρίδες της πανσέτας από τη μαρινάδα και τις απλώνω πάνω στη σχάρα, σε μονή στρώση. Βάζω τη σχάρα -με το ταψί από κάτω- στο μεσαίο ράφι του φούρνου και τις ψήνω για 20- 25 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθούν και να ροδίσουν.
Τώρα για το τζατζικακι μας θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αγγούρια
- Αλάτι
- Σκόρδο 7 σκελίδες
- Ελαιόλαδο
- Λίγο ξύδι
Πλένουμε τα αγγουράκια μας και τα τρίβουμε στον τρίφτη (στη χοντρή πλευρά, δεν τα ξεφλουδίζουμε), από κάτω έχουμε βάλει το στραγγιστήρι για να φύγει το περιττό νερό. Λιώνω στο γουδί καλά το σκόρδο με το αλάτι. Μεταφέρω το γιαούρτι σε λεκάνη, βάζω το αγγούρι (το στίβε με τα χέρια για να φύγει όλο το νερό του), το σκόρδο, λίγο ξύδι, αλάτι και ανακατεύω καλά. Προσοχή στο ξύδι, βάλτε λίγο δοκιμάζοντας κάθε φορά αν χρειάζεται και άλλο, γιατί αν θα βάλετε πολύ θα ξινίσει
[ads1]
Τα υπόλοιπα τα αφήνω πάνω σας…
Καλέστε τους φίλους σας και θα γλύφουν τα δάχτυλα τους είναι το μόνο σίγουρο!