Connect with us

Μαγειρική

Υπέροχο πρωινό με ψωμί του τοστ στο φούρνο που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Μια συνταγή για ένα υγιεινό και υπέροχο πρωϊνό για όλη την οικογένεια. Μπορείτε να το φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ, να το αφήσετε στο ψυγείο, να το ψήσετε το πρωί και να απολαύσετε ζεστό και μυρωδάτο με την οικογένειά σας.

Advertisement

Υλικά συνταγής

  • 3/4 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 πακέτο ψωμί του τόστ
  • 4 αβγά
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 κοφτό κ.γ. βανίλια
  • για γαρνίρισμα, ζάχαρη άχνη, κανέλα και μέλι ή maple syrup

Εκτέλεση συνταγής

Λιώνετε σε χαμηλή φωτιά τη μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη ανακατεύοντας να ενσωματωθούν. Κρατάτε το 1/4 του μείγματος μαργαρίνης και με το υπόλοιπο περιχύνετε ένα πυρέξ 22 X 32 εκ. περίπου. Στρώνετε πάνω στο μείγμα μαργαρίνης μια σειρά φέτες ψωμιού του τοστ.

Χτυπήστε καλά μαζί τα αβγά, το γάλα και τη βανίλια. Με ένα κουτάλι ρίχνετε το 1/2 μείγμα αβγών να σκεπάσει τις φέτες του ψωμιού.Επαναλάβετε τη διαδικασία προσθέτοντας μια στρώση ψωμί και το υπόλοιπο 1/2 μείγμα αβγών. Τελειώνετε με μια σειρά με ψωμί του τοστ το οποίο αλείφετε με τη βοήθεια ενός πινέλου το υπόλοιπο μείγμα μαργαρίνης.

Σκεπάζετε το μείγμα με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε να «πιει» το ψωμί τα υγρά του. [Αν το θέλετε για πρωινό, καλύτερα να το φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ και να το αφήσετε στο ψυγείο].
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45′. Τα πρώτα 30′ ψήνετε με το πυρέξ σκεπασμένο με το αλουμινόχαρτο το οποίο ξεσκεπάζουμε τα τελευταία 15′.

Advertisement

Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε γαρνίροντας με maple syrup ή μέλι.

toxwni

More in Μαγειρική

[inFeed]

Advertisement
To Top