SHOWBIZ
Αποκλειστικό! Η Ελένη Μενεγάκη μας αποκάλυψε την συνταγή της για κουραμπιέδες! Βασίλισσα και στην κουζίνα!
Χρυσοχέρα ήταν ανέκαθεν και ποτέ δεν άφηνε άλλον άνθρωπο να μπαίνει στην κουζίνα της και να τη «λεηλατεί»… Ακόμα και με τη μαμά της Ζέτα Μισόκαλου τσακώνεται συνεχώς η Ελένη όταν μπαίνει για να μαγειρέψει και εκείνη τριγυρνάει μέσα στα πόδια της και της χαλάει τις εκπλήξεις που θέλει να κάνει στον Μάκη και στα παιδιά της.Το Youweekly.gr σας αποκαλύπτει την χριστουγεννιάτικη συνταγή της παρουσιάστριας για κουραμπιέδες που κάνει κάθε χρόνο στην οικογένεια της.
Οι αγαπημένοι κουραμπιέδες της Ελένης
ΥΛΙΚΑ:
800 γρ. βούτυρο γάλακτος αιγοπρόβειο
2 κιλά αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής
250 γρ. αμύγδαλο χοντροκομμένο
2 γρ. γαρίφαλο φρεσκοτριμμένο
150 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κιλά άχνη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν αφρός.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το γαρίφαλο.
Λίγο πριν τα βγάλουμε, ρίχνουμε το χοντροκομμένο αμύγδαλο, το οποίο το έχουμε καβουρδίσει πρώτα.
Σχηματίζουμε τη ζύμη σε κουραμπιέ μισοφέγγαρο ή στρογγυλή μπουκιά, στην οποία προσθέτουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.