Μαγειρική
Δίχρωμη τούρτα με ζαχαρούχο, μπισκότα και μερέντα, κατάλληλη για κάθε περίσταση
Τούρτα: Επιθυμείτε να κάνετε μία τούρτα για ένα αγαπημένο πρόσωπό σας, το οποίο έχει γενέθλια; Θέλετε να προσφέρετε απλόχερα χαρά σε κάποιο άτομο από το φιλικό ή το οικογενειακό περιβάλλον σας; Δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες για μία εύκολη συνταγή τούρτας. Το βέβαιο είναι πως όλοι θα μείνουν ικανοποιημένοι.
Ακολουθούν τα υλικά, καθώς και η εκτέλεση της συνταγής
Τούρτα – Εύκολη συνταγή: Υλικά για τη βάση
- 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ, σπασμένα σε κομμάτια
Τούρτα – Εύκολη συνταγή: Υλικά για τη σοκολατένια κρέμα
- 4 κούπες των 250 ml γάλα
- 1 βιτάμ 250 γραμμαρίων
- 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 6 κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ
- 80 γραμμάρια κουβερτούρα
- 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη μερέντα
Εύκολη συνταγή: Υλικά για τη λευκή κρέμα
1 κουτί τενεκεδένιο Morfat σαντιγύ, το οποίο να είναι παγωμένο από το ψυγείο
1 ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
Μερέντα για το στόλισμα της τούρτας
Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Ρίξτε μπισκότα σε μία φόρμα τσέρκι.
– Βάλτε σε μία κατσαρόλα, γάλα και κορν φλάουρ και ανακατέψτε τα.
– Προσθέστε ζάχαρη, βιτάμ και ανακατέψτε έως ότου δέσει η κρέμα.
– Όταν δέσει, βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
– Προσθέστε σοκολάτα και μερέντα.
– Βάλτε καυτή κρέμα πάνω από τα μπισκότα και αφήστε την τούρτα να κρυώσει.
– Έπειτα, βάλτε τη στο ψυγείο για μία ώρα.
– Χτυπήστε το morfat και προσθέστε ζαχαρούχο γάλα.
– Ρίξτε βανίλια και λευκή κρέμα, πάνω από τη σοκολατένια κρέμα.
– Βάλτε την τούρτα στο ψυγείο για τρεις με τέσσερις ώρες ή όλο το βράδυ.
– Ξεφορμάρετε, το γλυκό σας.
– Μαλακώστε, τα μπισκότα από την κρέμα.
– Γαρνίρετε το γλυκό σας με λιωμένη μερέντα και τριμένα μπισκότα.